Kryeministri Edi Rama këtë të mërkurë ka inspektuar punimet për rikonstrukturimin e shkollës të Hoteleri-Turizëm në Tiranë. Në fjalën e tij kreu i qeverisë inkurajoi studentët që të fokusohen në studimet e tyre në këtë fushë, pasi po i shërbejnë të ardhmes së tyre në tregun e punës.

 

Tregu i punës në Hoteleri-Turizëm, sipas Ramës ka nevojë në rritje për profesionistë dhe pagat janë konkurruese.

 

Ky sektori është ndër më të prekurit nga ikja e të rinjve nga Shqipëria, ndaj kryeministri kërkoi që studentët të mos largohen pasi në të vërtetë vendimi më i mirë është të shërbejnë në Shqipëri.

 

“Nuk pyetet më sa është paga, por sa është kapaciteti i tyre pasi pagat janë të larta. Mësoni sa më mirë. Nëse ikën jashtë duhet që të bëhën më mirë llogaritë nëse të ngelet apo jo gjë, normal me pagat 400 mijë lekë patjetër që atjë të ngelet më shumë por me paga mbi 900 kur vjen puna atë menaxheri apo shefi salla apo pika në shërbim që janë më lart duhet që të bëhet llogaria sa janë taksat dhe qeratë andej”, tha kryeministri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *