Punonjësi i Policisë që kishte rënë në një humnerë në zonën e Dukagjinit është transportuar drejt Spitalit Ushtarak të Tiranës me ndihmën e nje helikopteri të KFORIT.

Pavarësisht terrenit shumë të vështirë helikopteri i KFOR në bashkëpunim me një grup të posaçëm RENEA ka bërë të mundur nxjerrjen nga humnera dhe transportin drejt kryeqytetit të oficerit të plagosur.

 

Policia e shteti ka shprehur falenderime për ndihmën e çmuar të KFOR Kosovës, Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura gjithashtu edhe aktorë të tjerë që u shprehën të gatshëm për të ndihmuar.

 

Oficeri i plagosur iështë nënshtruar një trajtimi të specializuar ndërsa Polica e Shtetit është shprehur e gatshme për mjekim jashtë vendit nëse do të jetë e nevojshme.

Policia e Shtetit

Falë ndihmës së KFOR-it u mundësua transportimi me helikopter, drejt Spitalit Ushtarak Tiranë, i oficerit të Policisë, i cili, si pasojë e terrenit shumë të vështirë me një shkallë të lartë rrezikshmërie, në një zonë malore të fshatit Shosh, Dukagjin u rrëzua dhe ra në humnerë, një ditë më parë.

Oficeri i Policisë u rrëzua gjatë kontrollit në terren së bashku me grupin e kontrollit, në kuadër të planit të masave për kontrollin e territorit, për goditjen e veprimtarisë kriminale të kultivimit të bimëve narkotike.

Me interesimin e drejtpërdrejtë të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit Gledis Nano, u bë e mundur që një helikopter i KFOR-it në Kosovë, të nisej me urgjencë nga Kosova në drejtim të Dukagjinit.

Pavarësisht shkallës së lartë të rrezikshmërisë për ta tërhequr oficerin e plagosur, në helikopter, falë profesionalizmit të ekipit të helikopterit të KFOR-it dhe ndihmës së një grupi special të RENEA-s, u bë e mundur transportimi i oficerit të Policisë nga zona e rrezikshme ku kishte rënë, drejt Spitalit Ushtarak Tiranë.

Oficeri i Policisë i është nënshtruar menjëherë një trajtimi të specializuar mjekësor. Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit ka kërkuar nga ekipi i Spitalit Ushtarak Tiranë, ofrimin e të gjitha shërbimeve të specializuara, dhe në rast nevoje transportimin e oficerit të Policisë për kurim, jashtë shtetit.

Policia e Shtetit falënderon KFOR Kosovën për ndihmën e çmuar dhe gatishmërinë e shprehur duke dërguar menjëherë helikopterin, Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, i cili iu përgjigj gjithashtu menjëherë kërkesës për të vendosur në dispozicion të forcave të Policisë, një helikopter, por për shkak të terrenit mjaft të vështirë nuk mund të bëhej e mundur tërheqja e oficerit të plagosur nga vendi deri ku kishin mundur ta nxirrnin me krahë shërbimet e Policisë dhe të ekipit të urgjencës mjekësore. Policia e Shtetit falënderon edhe aktorët e tjerë si Ambasada italiane në Tiranë dhe kolegët italianë që shprehën gatishmërinë, për të na ndihmuar për situatën e krijuar.

#one for all
#all for one
👮‍♂️ 🤝🙏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *