Maqedonia e Veriut po kryen me shpejtësi proceduarat për pranimin e propozimit francez duke anashkaluar Kuvendin dhe institucione te tjera.

 

Shefi i diplomacisë Bujar Osmani është shprehur ministria e jashtme i ka propozuar qeverise të pranojë propozimin francez për vazhdimin e integrimit europian.

 

Osmani ka deklaruar se propozimi mund të pranohet nga qeveria edhe pa u shqyrtuar nga deputetët.

 

BUJAR OSMANI
MINISTRI I JASHTEM
Tani kemi një kornizë në të cilën kemi një gjuhë të pastër maqedonase që bëhet pjesë edhe gjuhë zyrtare e BE-së, pa mbiemra dhe shtesa. Pas dekadash, pasi kjo çështje u mbyll në OKB, tani është mbyllur edhe në BE. Është një sukses i madh në këtë proces, nëse merren parasysh se cilat ishin kërkesat e Bullgarisë.

 

Osmani tha se sa më shpejt të miratohet propozimi, aq më shpejt do hapen negociatat.

 

BUJAR OSMANI
MINISTRI I JASHTEM
Nëse themi “po”, korniza miratohet menjëherë dhe mund të mbahet konferenca e parë ndërqeveritare. BE-ja do të për hapjen e konferencës dhe për fillimin e shfaqjes. Negociatat po fillojnë siç kanë filluar të gjitha vendet.

 

Ndërkohë kryetari i opozitës dhe i VMRO-DPMNE kundërshtoi një ditë më parë plani francez dhe ftoi qytetarët për protesta masive përpara qeverise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *