Shumica e ministrave u rikonfirmuan, por kryeministri Edi Rama kishte vendosur të fuste edhe emra të rinj në kabinet. Drejtimin e Ministrisë së Bujqësisë e mori Frida Krifca, e cila deri më sot ka qenë Drejtore e Agjencisë për Zhvillimin Bujqësore dhe Rural (AHZBR). Krifca zëvendësoi në këtë post Milva Ekonomin.

 

Një tjetër emër i ri është ai i Delina Ibrahimajt, që u vendos në krye të Ministrisë së Ekonomisë e Financave. Deri në momentin që Rama i “thirri emrin” për ministre, Ibrahimaj ka shërbyer si Drejtore e Përgjithshme e Tatimeve.

 

Ajo është e diplomuar për Ekonomi Ndërkombëtare në Universitetin Boçoni të Milanos, ka kryer Master Shkencor për Menaxhim dhe Doktoraturën për Menaxhim të Bankave dhe Financave në Universitetin e Romës, Tor Vergata.

 

Edona Bilali nga ana tjetër, që u bë ministre për Sipërmarrjen, ishte numri një në listën e PS për Shkodrën gjatë zgjedhjeve të prillit. Ajo është konsulente biznesi dhe ka bashkëpunuar me sipërmarrje të mëdha në vend.

 

Bora Muzhaqi, të cilës iu besua posti i ministres për Rininë dhe Fëmijët, spikati gjatë fushatës dhe zgjedhjeve të 25 prillit. Ajo ka studiuar dhe punuar në Angli, ndërsa pas zgjedhjeve u bë zëvendës ministre Arsimi, me vendim qeverie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *