Obeziteti tek fëmijët është bërë një ndër problemet më shqetësuese për prindërit nëpër botë.

 

Fëmijët që luajnë video-lojëra, ushqehen apo janë pranë kompjuterit, sipas një studimi janë dhe më shumë të rrezikuar në peshën e tyre sesa kohëzgjatja e periudhës sa qëndrojnë ulur.

 

Për këtë arsye, studiuesit argumentojnë se duhet të ndryshohet në mënyrë urgjente sjellja e fëmijëve që nuk janë aktivë, përpara se të jetë vonë.

 

Një në pesë fëmijë në Britani të Madhe, që fillon shkollën për herë të par është mbipeshë. Ndërsa një në pesë persona të moshës 6-19 vjeç janë mbipeshë në SHBA. Në Australi shifrat janë më të larta, ku pothuajse një e katërta e fëmijëve të moshës 5-17 vjeç konsiderohen mbipeshë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *