A.C.Milan është tashmë pjesë e Redbird, kompani e cila bleu nga fondi Elliott 99.93 për qind të aksioneve.

 

Gerry Cardinale njeriu që qëndron në krye të këtij operacioni që kushtoi 1.2 miliardë euro premton një Milan që duhet të qëndroje në majën e futbollit europian dhe botëror sikurse historia ka treguar edhe më herët.

 

“Vizioni ynë për Milanin është i qartë. Ne do mbështesim lojtarët, trajnerët dhe stafin tonë të talentuar në angazhimin e tyre për të arritur sukses në fushë dhe për të lejuar tifozët tanë të ndajnë përvojat e jashtëzakonshme të këtij klubi historik. Ne do të sigurohemi që të shfrytëzojmë rrjetin tonë global sportiv dhe mediatik, përvojën tonë në mbledhjen dhe analizën e të dhënave, të dhënat tona në zhvillimin e stadiumeve sportive për të arritur një qëllim: për të mbajtur AC Milan në krye të futbollit evropian dhe botëror .

 

 

Marrëveshja do të shohë gjithashtu Yankee Global Enterprises (YGE) – pronar i Neë York Yankees, një nga ekskluzivitetet më të rëndësishme sportive në botë – të hyjë në një partneritet strategjik me Klubin me një pakicë aksionesh në AC Milan.

 

 

RedBird ka një marrëdhënie të gjatë me Yankees dhe familjen Steinbrenner, me të cilët ai është bashkëpronar i Rrjetit Yankees Entertainment Sports (YES), rrjeti sportiv rajonal më i ndjekur në Shtetet e Bashkuara.

 

 

“Ne kemi një marrëdhënie prej dekadash me Neë York Yankees dhe familjen Steinbrenner, e cila ka çuar në krijimin e disa prej bizneseve më të suksesshme në sport dhe argëtim. Jemi të kënaqur që partneriteti ynë me ta vazhdon dhe do të kërkojmë të eksplorojmë mundësi së bashku për të zgjeruar aftësinë tonë për të arritur numrin më të madh të tifozëve dhe për të zgjeruar mundësitë e biznesit të aksesueshme vetëm për kompanitë që operojnë në nivelet më të larta të sportit botëror.”, deklaroi Cardinale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *