Presidenti i Brazilit, Jair Bolsonaro e nënshkroi ligjin që forcon dënimet për ata që keqtrajtojnë kafshët shtëpiake në një mënyrë të pazakontë. Ai kishte me vete dhe qenin e tij, Nestor, të cilin po ashtu e uli në tavolinë në momentin e nënshkrimit të ligjit.

 

Qeni i tij ishte si dëshmitar për ligjin që hyn në fuqi. Madje, Bolsonaro u përpoq që qeni i tij të mbante stilolapsin me putrën e tij.

 

Deri tani, në Brazil keqtrajtimi i qenve të kushtonte 12 muaj heqje lirie dhe gjobë. Por me ligjin e ri, muajt e burgut bëhen 24 dhe përveç gjobës, ndalohet adoptimi i kafshëve të tjera.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *