Presidenti Ilir Meta i është rikthyer incidentit të regjistruar në zyrat e Frymës së Re Demokratike pak ditë më parë, ku u përplas me punonjësit e policisë bashkiake.

Nga sheshi “Nënë Tereza”, kreu i shtetit deklaroi se dhunat në prani të Presidentit tregon se kemi të bëjmë me një bandë që kërkon të kapë dhe nënshtrojë institucionet.

“Sot duhet të ishin marrë në ndjekje penale të paktën për shpërdorim detyre përveç zgjidhjen me vetëgjyqësi. Këto gjëra zgjidhen me marrëveshje mes dy palëve ose në gjykatë. Të ushtrosh dhunë me persona civilë dhe në prezencë të presidentit tregon se kemi të bëjmë me një bandë që kërkon të nënështrojë çdo institucion. Presidenca është një kala e papushtueshme në një shtet ku të gjitha institucionet janë të kapura nga ana e partisë shtet. Falë qëndresës së presidentit dhe popullit heroik të marsit do të rivendoset demokracia në të gjitha institucionet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.