Përdoruesit e Facebook kanë afat deri në gusht për të kërkuar pjesën e tyre të një marrëveshjeje grupore prej 725 milionë dollarësh për shkeljet e privatësisë nga kompania e mediave sociale, ka zbuluar një faqe interneti.

 

Sipas CNBC, padia u ngrit në vitin 2018 pasi Facebook zbuloi se informacioni i 87 milionë përdoruesve ishte shpërndarë në mënyrë të parregullt me ​​Cambridge Analytica.

 

Personat që kishin një llogari aktive në Facebook në SHBA midis majit 2007 dhe dhjetorit 2022 kanë kohë deri më 25 gusht për të ngritur një padi. Pagesat individuale të shlyerjes nuk janë përcaktuar ende, pasi pagesat varen nga numri i përdoruesve që paraqesin pretendime dhe sa kohë çdo përdorues ka një llogari në Facebook.

Cambridge Analytica ishte një firmë konsulente politike britanike e përdorur nga fushata e Donald Trump dhe senatori i Teksasit Ted Cruz, ndër të tjera.

Shkelja e detyroi themeluesin e Facebook Mark Zuckerberg të dëshmojë para Kongresit dhe të nxjerrë reklama në faqe të plota duke kërkuar falje për gabimet . “Më vjen keq që nuk bëmë më shumë në atë kohë. Tani ne po marrim hapa për t’u siguruar që kjo të mos ndodhë më “, tha Zuckerberg.

Facebook u riemërua si Meta në 2021 dhe e zgjidhi çështjen e grupit vitin e ardhshëm.

 

Meta nuk pranoi asnjë keqbërje. “Ne ndoqëm zgjidhjen pasi është në interesin më të mirë të komunitetit tonë dhe aksionarëve tanë,” tha një zëdhënës i kompanisë në atë kohë.

 

Përdoruesit e Facebook mund të aplikojnë për kompensim duke vizituar Facebookuserprivacysettlement.com dhe duke futur emrin, adresën, adresën e emailit dhe duke konfirmuar se ata kanë jetuar në SHBA dhe kanë qenë aktivë në Facebook ndërmjet datave të mësipërme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *