Subscribe

Të ftuar në Spotlight nga Alban Dudushi, në Vizion Plus, historian Pëllumb Xhufi ëhstë përplasur me ish-atashun ushtarak në Ankara, Hajro Limajn lidhur me pozicionin e Turqisë për Shqiptarët dhe sat ë rëndësishme apo të rerzikshme mund të jenë politikat e Erdoganit për popullin shqiptar.

Pëllumb Xhufi: Pavarësisht, vendosjes së kundërt, Turqia ka qenë një vend që veçohej, marrëdhëniet me të veçoheshin edhe nga diktatori Enver Hoxha dhe ai, jo pa arsye, këë vend që ishte vend anëtar i NATO-s dhe ishte në pararojë të NATO-s, siç është dhe sot, popullin e saj e quante popull mik, dhe sot nuk mund të gjykojmë meqë është Erdogani në pushtet, Turqinë ta bëjmë “hasha”.

Hajro Limaj: S’është e vërtetë, është Erdogani, jo populli. Populli, Turqia janë mik i Shqipërisë. Politikat e Erdoganit kërcënojnë Shqipërinë.

Pëllumb Xhufi: Marrëdhëniet me shtetet nuk ndërtohen mbi bazën e atij që qeveris sot, prandaj edhe Greqia ëhstë konsistente në politikën e saj ndaj Shqipërisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *