Forcat e regjimit sirian kanë shënjestruar në mënyrë të qëllimshme një autokolonë humanitare më 19 shtator pranë Alepos, një sulm që regjistroi të paktën 10 të vdekur në mesin e forcave humanitare dhe shkaktoi indinjatën ndërkombëtare, sipas një raporti të komisionit hetimor ndërkombëtar të OKB-së për Sirinë publikuar sot.
“Të gjitha raportet, pamjet satelitore, dëshmitë dhe ekspertizat mjeko-ligjoe të kryera në terren fajësojnë forcat siriane”, sipas këtij raporti, që akuzon këta të fundit për krime lufte se kanë pasur si objektiv të paramenduar  sulmin ndaj karvanit humanitar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *