Ka nisur në qytetin e Lezhës puna për shembjen e objekteve të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit të vitit të kaluar.

Konvikti i shkollës profesionale “Kolin Gjoka” ishte godina e parë që u shemb, e më pas do vijohet me shkollen “Gjergj Kastrioti”  dhe pallatet në lagjen “Gurra” e “Besëlidhja”. Paralelisht, me shembjet po bëhet dhe largimi i inerteve për ti hapur rrugë rindërtimit.

Nënkryetari i Bashkisë Lezhë, Ermal Pacaj thotë se ndërhyrje do të ketë edhe në 72 pallate, të cilët kanë pësuar dëmtime nga tërmeti, por nuk janë klasifikuar për t’u shembur.

Në qytetin e Lezhës u dëmtuan rëndë nga tërmeti 11 objekte, të cilat do të rindërtohen nga fillimi, ndërsa për banesat private të dëmtuara ende nuk ka një plan si do të veprohet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.