Subscribe

Kryeministri Edi Rama dhe homologu serb, Alexander Vucic,  janë pjesë  e  forumit  ekonomik mbi bashkëpunimin rajonal, i cili po mbahet në shkup.

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev si organizator i këtij takimi, beri te  ditur se ky forum do të jetë i jashtëzakonshëm pasi do të vlejë për konkretizimin e tre marrëveshjeve të arritura mes vendeve nismëtare.

Zaev në fjalën e tij në forum kërkoi që rajoni të jete i bashkuar pasi kështu vendet do të jenë më të forta. Kryeministri i Maqedonisë së Veriut tha se synimi i këtyre tre vendeve është që të mos ketë ndalesa kufitare mes Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë.

 

“Nuk presim të hyjme në Bashkimin Evropian kur ata të zgjidhin problemet e veta, tha mes të tjerash Zaev.

 

Në këtë ngjarje do të marrin pjesë përfaqësues të më shumë se 300 kompanive nga shqipëria, serbia dhe maqedonia e veriut, nga disa vende të tjera të rajonit, si dhe përfaqësues të institucioneve ndërkombëtare. Mungesa më e rëndësishme është ajo e albin kurtit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.