“Quo Vadis” ishte këtë të hënë në Himarë, ku u përqëndrua kryesisht  te të mirat që ofron kjo zonë gjatë sezonit veror për turistët vendas dhe të huaj.

 

Kryebashkiaku Jorgo Goro u shpreh se ky vit pritet të jetë më i mbarë në krahasim me sezonin e vjetshëm, ku pandemia goditi rëndë këtë sektor.

 

Sipas tij, duhet të krijohet një bazë e qëndrueshme, në mënyrë që turzimi të jetë i shtrirë përtej tre muajve të verës, ndërsa shtoi se Himara është e përballueshme nga të gjithë qytetarët.

 

“Lehtësimit e kufizimeve nga qeveria, do të sjellin një sezon turistik më të mirë se vitin e kaluar. Viti 2020 për ne ishtë vit i mbijetesës. Në duam që turzimi të jetë sa më i gjatë i shtrirë në kohë. Kur turizmi zhvillohet vetëm në dy muaj, nuk arrin ta nxjerrësh shpenzimin…Himara ka shumë plazhe dhe shumë mundësi për çdo lloj pushuesi, edhe për atë që preferon hotelet dhe shërbimet e shtrenjta, por edhe për ata që kërkojnë apartamente, shtëpi banimi dhe plazhe publike. Ka shumë plazhe publike dhe të lira që mund të shfrytëzohen.”

 

Sa i përket pritshmërive që ka për këtë sezon, Goro theksoi: “Do të jemi më mirë se në vitin 2020. Duhet të krijohet një bazë e qëndrueshme që 2022 të fillojë më shpejt dhe më mirë se çdo vit tjetër.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.