Subscribe

“Nga alfabeti në drejtshkrim”, është kjo ekspozita që ka sjelle në muajin e historisë Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave me foto dhe dokumentet te rrugëtimit të gjuhës Shqipe që nis që nga Kongresi i Manastirit dhe deri më 1972, me Kongresin e Drejtshkrimit,  ku u hartuan rregullat e para për një Shqipe Standarde.

 

Kjo nismë për pedagogen Rozana Rushiti në një kohë pandemie është për tu vlerësuar, pasi historia ka nevoje për tu rikujtuar.

 

Ekspozita “ Nga alfabeti në drejtshkrim”  do të qëndrojë e hapur deri më 25 Nëntor në Kalanë e Tiranës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *