Ministria e Bujqësisë ka mbaruar procesin e auditimit të lejeve mjedisore që shfrytëzojnë pa kriter shtretërit e lumenjve në Korçë.

 

Pas përfundimit të procesit konstatoi parregullsi dhe shkelje flagrante të ligjit.

 

42 leje shfrytëzimi janë anulluar, 4 drejtues dhe ish-drejtues të agjensive të baseneve janë çuar për ndjekje penale. Policia dhe organet e tjera ligjzbatuese të veprojnë me forcë për të parandaluar fenomenin.

 

Ministria e Bujqësisë i bëri apel keshillave bashkiake të veprojnë në respect të ligjit dhë të mos marrin vendime skandaloze si ai i Matit,që votoi kunder heqjes se lejes së shfrytëzimit të subjekteve abuzues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *