Tanimë është zyrtare . Milani ndryshon pronësinë.

 

“RedBird Capital Partners dhe Elliott Advisors UK Limited – thuhet në njoftimin për mediat – njoftuan sot se kanë nënshkruar një marrëveshje përfundimtare për blerjen nga RedBird” të Milanit “. Transferimi në pronësinë e re do të bëhet gjatë verës, me mbylljen përfundimtarë deri në shtator 2022”. Marrëveshja, e cila vlerëson klubin kampion të Italisë 1.2 miliardë euro, parashikon që Elliott do të mbajë aksione në minorance, si dhe përfaqësuesit e tij në bord, duke konsoliduar kështu një partneritet midis RedBird dhe Elliott që do t’i japë vazhdimësi përparimit të bërë nën administrimin Elliott gjatë katër viteve të fundit”.

 

Prioriteti sipas për RedBird është vazhdimi i punës me zonën sportive dhe drejtuesit aktual te Klubit për t’i dhënë vazhdimësi rrugës së Milanit, duke synuar rikthimin në majat e futbollit botëror.

 

Kombinimi i sukseseve në fushë, strategjia e blerjes dhe zhvillimit të lojtarëve të rinj dhe menaxhimi komercial global i klasit botëror, i kombinuar me ekspertizën e RedBird në udhëheqjen dhe zhvillimin e ekskluziviteteve sportive ndërkombëtare do të sigurojë një të ardhme edhe më të ndritshme për historinë legjendare të AC Milan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *