Presidenti Meta duke iu referuar rritjes së cmimit të naftës ditët e fundit në tregun e hidrokarbureve, reagoi duke shkruar se ekonomia nuk mund tiu lihet në dorë aventuriereve që sipas tij po varferojnë shqiptarët dhe po falimentojne Shqiperinë.

 

Sipas Kreut të Shtetit, me nivelin më të ulët të pagës minimale krahasuar me vendet e rajonit, rritja e çmimeve në Shqipëri nuk ka të ndalur.

 

Meta publikoi edhe të dhëna nga EUROSTAT  mbi pagen minimale në vendin tonë por edhe të atyre të rajonit/

 

 

Sipas të dhënave të EUROSTAT aktualisht, paga minimale në shkallë vendi është:

Në Shqipëri 248.4 Euro

Në Maqedoninë e Veriut 366.1 Euro

Në Serbi 401.4 Euro

  • Në Malin e Zi5 Euro.

 

 

Meta shton se vec karburanteve, edhe produktet e tjera në vend janë rritur duke ia bërë më të vështirë jetën shqiptareve, dhe kjo sipas Presidentit, për shkak se cmimet në Shqiperi I vendosin oligarket dhe jo tregu.

 

 

Ndërkohë nga fillimi i shkurtit 2022, çmimet e karburanteve në Shqipëri u rritën sërish me gati 8 lekë për litër, duke arritur nivele rekord, teksa po i afrohen 200 lekëve për litër.

Në muajt e fundit të vitit 2021 dhe fillim të 2022, familjet shqiptare, përveç karburanteve, pothuajse çdo produkt po e blejnë më shtrenjtë.

Çmimet e ushqimeve janë rritur me 4.5%

Shërbimet e transportit janë rritur me 6.9%

Shpenzimet familjare për shëndetësinë janë rritur me 28%.

Çmimet në Shqipëri i vendosin oligarkët dhe jo tregu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *