Presidenti Ilir Meta ktheu këtë të mërkurë kontratën për koncesionin e aeroportit “Nënë Tereza”, duke e konsideruar të paligjshme dhe antikushtetuese.

Teksa përsëriti thirrjen e tij drejtuar deputetëve që të reflektojnë sa më parë për këtë koncesion, kreu i shtetit theksoi se “çkapja e shtetit është nevojë ulëritëse për të ardhmen europiane të Shqipërisë dhe për të ndalur shpopullimin e saj”.

“Demokracia është kontrolli i sovranit mbi të zgjedhurit dhe jo zgjedha e oligarkisë mbi qytetarët dhe dhunimi i të drejtave të tyre kushtetuese. Dëshmova sot përballë qytetarëve të Republikës një rast flagrant të kapjes së shtetit nga sekti në pushtet me urdhër të Kryeoligarkut në pushtet, që ka kapur çdo institucion publik dhe tmerrohet nga zgjedhjet e lira dhe rivendosja e llogaridhënies demokratike. U bëj thirrje të gjithë deputetëve të reflektojnë për këtë koncesion sa më parë!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *