Gjashtë punonjës të policisë në Pikën Kufitare të Kontrollit në Durrës janë arrestuar nga SHÇBA për korrupsion dhe shpërdorim detyre.

 

Sipas SHÇBA janë arrestuar në flagrancë shtetasit me inicialet:

 

1.A.Gj., 53 vjeç, me detyrë Kontrollor në PKK Porti Durrës;

2.G.B., 29 vjeç, me detyrë Kontrollore në PKK Porti Durrës;

3.G.Ç., 51 vjeç, me detyrë Ndihmës Kontrollor në PKK Porti Durrës;

4.D.D., 53 vjeç, me detyrë  Kontrollore në PKK Porti Durrës;

5.D.Z., 50 vjeç, me detyrë Kontrollor në PKK Porti Durrës;

6.J.K., 42 vjeçe, me detyrë Kontrollore në PKK Porti Durrës.

 

Arrestimi i shtetasve të mësipërm sipas uniformave blu u bë pasi pas hetimeve të kryera rezultoi se ata në këmbim të vlerave të ndryshme monetare, bënin të mundur kalimin e paligjshëm të personave me probleme, apo kategorisë së shtetasve  që nuk u lejohet udhëtimi drejt zonës “Shengen”.

 

Gjatë kontrollit të ushtruar në kushtet e flagrancës, punonjësve të policisë iu sekuestruan në cilësinë e provës materiale sasi vlerash monetare në lek dhe euro, në vlerën 2.175  euro.

 

Dyshohet se shumat e vlerave monetare janë përfituar në mënyrë të kundraligjshme dhe korruptive gjatë ushtrimit të detyrës.

 

Hetimet për këtë ngjarje po vazhdojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *