Dobësi dhe një ndjenjë e përgjithshme e shqetësimit, dhimbjeve të muskujve dhe barkut , si dhe të përziera, dhimbje koke dhe probleme gastrointestinale . Këto janë simptomat e reja të Covid, sipas Zyrës për statistikat kombëtare dhe sipas asaj që Ministria e Shëndetësisë britanike shkruan në faqen e saj të internetit. Krahasuar me një vit më parë, pra, duket se sëmundja ka ndryshuar efektet në trupin tonë, jo më aq të lidhura me kollën dhe problemet e frymëmarrjes.

Më pak ethe dhe më pak kollë – Sipas një studimi britanik nga Ministria e Shëndetësisë që ekzaminoi rreth 19,000 pacientë, pothuajse një në dy pacientë në mostrën e ekzaminuar nuk tregon të paktën një nga simptomat që lidhen zakonisht me infeksionin e virusit, domethënë ethe, kollë dhe humbje e shijes ose erë.

 

Të vjella dhe diarre më të zakonshme – Në këtë valë të re, e cila prek të rinjtë se të mëparshmit, çrregullimet gastrointestinale, me të vjella dhe diarre, duken shumë më të zakonshme. Ndërsa një nga simptomat që në fillim të pandemisë u duk se ishte shenja dalluese e Covid, ajo e humbjes së shijes dhe nuhatjes, është gjithnjë e më e rrallë.

 

Nga ana tjetër, sidoqoftë, simptomat që lidhen me çrregullimet gastrointestinale, nga dhimbjet e barkut deri te dizenteria, ishin ato që karakterizuan disa raste të fëmijëve të sëmurë në fillim të pandemisë. Tani janë pikërisht ato sëmundje që mbizotërojnë, në një kohë kur mosha e të sëmurëve është ulur në mënyrë drastike. /Tgcom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *