Ne detin Egje është shënuar tragjedia e radhës e emigranteve. Dy barka druri ku gjendeshin dhjetëra persona janë përmbysur pranë brigjeve te dy ishujve grek, duke shkaktuar vdekjen e 44 refugjateve, 20 mes të cilëve ishin fëmijë. Me ndërhyrjen e rojave bregdetare dhjetëra te tjerë arritën te shpëtonin. Disa prej emigranteve mbërritën me not ne breg. Moti i keq dhe temperaturat e ulëta nuk e kane ndalur valën e refugjateve, kryesisht siriane, qe udhëtojnë nga Turqia drejt Greqisë per te mbërritur me pas ne vendet e Europes Perëndimore. Vetëm ne muajin e pare te 2016-es raportohet se mbi 30 mije vete kane mbërritur ne kete shtet. Shume prej tyre u kane paguar mijëra dollarë trafikanteve për udhëtimin nga Turqia. Ne ujërat e Egjeut janë mbytur kete vit te paktën 100 refugjate te tjerë, si pasoje e mbytjes se barkave te mbingarkuara, ndërsa vitin e shkuar numri i te mbyturve e kaloi shifrën 700.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *