“La serva padrova”, opera e Dovanija Peizijela ka mbyllur serine e aktiviteteve ne kuader te “De Fest Apolonia 2019″.

 

Ne nje skeme magjike, skenografi e ndricim te kuruar deri ne detaje, ne skenen e teatrit “Bylis” kane interpretuar artistet nga Budva, ne nje pjese qe ka mbajtur te mberthyer artedashesit e shumte.

 

Për drejtorin e artit dhe kultures ne bashkine e Fierit Agron Xoxa, keto kane qene dite te ngjeshura me veprimtari, dhe kane treguar se shqiptaret e duan artin dhe te bukuren, e kur ajo behet ne bashkepunim me artiste nga vende te tjera eshte edhe me e vecante.

 

Por surprizat sipas Xoxes nuk kane mbaruar. Shume shpejt trupa e teatrit “Bylis” do të vendosë ne skene një pjesë, qe do të shetis në vendet pjesemarrese të ketij festivali.

 

Nga dt 19 deri ne 25 shtator Fieri u be mikepritesi i festivalit ndekombetar te artit skenik ku moren pjese 9 trupa teatrore nga qytete te ndryshme si: Fieri, Tirana, Gjirokastra, Shkodra, Gjilani, Barleta dhe Budves. 7 pjese u shfaqen ne skenen e teatrit Bylis ndersa dy ne mjediset e qytetit atik te Apolonise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *