Ministri i Jashtëm i Ukrainës ka thënë se ai dhe homologu i tij në Mbretërinë e Bashkuar kanë “koordinuar hapat e ardhshëm” në një përpjekje për të futur më shumë sisteme të mbrojtjes ajrore në Ukrainë.

Dmytro Kuleba tha se ata duhet të jenë “para së gjithash Patriotë”.

Patriot është një sistem mbrojtjeje tokë-ajër i prodhuar në Shtetet e Bashkuara dhe përdoret nga ushtria amerikane dhe aleatët e tjerë.

Konsiderohet si një nga sistemet më të avancuara në arsenalin amerikan.

Kuleba tha se kishte folur me Cameron pas diskutimeve në selinë e NATO-s javën e kaluar.

“Ne koordinuam hapat e ardhshëm për të gjetur dhe dorëzuar sisteme shtesë të mbrojtjes ajrore, para së gjithash Patriotët, në Ukrainë”, tha ai në X.

“Unë e vlerësoj qasjen proaktive të Davidit që synon të bëjë gjërat”, shkruan Skynews./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *