Gjykata e Shkodrës ka dhënë masën arrest me burg në mugesë për dy djemtë e ish-prefektit e Shkodrës Paulin Radovani, të cilët ndodhen jashtë vendit.

 

Ndërsa për ish-prefektin, gjykata dha masën e ndalimit për t’u larguar jashtë shtetit dhe detyrim paraqitje.

 

Ish prefekti Radovani ishte personi që denoncoi skemën e fajdeve në Shkodër.

 

Pasi ai denoncoi fenomenin në polici, Prokuroria nisi një procedim penal në fund të janarit.

 

Ish-nënprefekti u pajis me eskortë mbrojtje dhe më pas denoncoi në polici grupin e fajdexhinjve, pasi dy djemtë e tij të  larguar tashmë nga Shqipëria, kishin marrë shuma të mëdha borxhesh me interes.

 

Në Shkodër familjet mund të zgjidhnin problemet financiare duke paguar 20 për qind në javë të shumës së marrë borxh.

 

Shuma e dhene me fajde dyshohet se eshte mbi 5 milion euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *