Presidenti i Francës, Emmanuel Macron dhe kancelari gjerman, Olaf Scholz do të zhvillojnë bisedime të ndara me presidentin serb, Aleksandër Vuçiç dhe presidentet e Kosovës, Vjosa Osmani.

 

Në thelb të diskutimeve pritet të jetë situate e krijuar në veri të Kosovës dhe qëndrimet e mbajtura nga dy vendet.

 

Nga ana tjetër, ajo që bie në sy është mospërfshirja e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti në diskutimet e planifikuara për datën 1 qershor.

 

Në konferencën për Siguri Globale që po zhvillohet në Sllovaki ndodhet edhe kryeministri Kurti, i cili ka qëndruar besnik i vendimit të tij për të lejuar futjen e krerëve të zgjedhur në godinat komunale, ndonëse ka marrë një sërë kritikash nga aletaët perëndimorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *