Bordi i turizmit i Kopenhagen ka nisur një iniciativë të re të quajtur CopenPay, e cila nxit bizneset të rimbursojnë/shpërblejnë turistët në bazë të sjelljes së tyre.

Për shembull, vizitorët që mbërrijnë në Galerinë Kombëtare të Danimarkës me mbetje plastike ftohen për t’i kthyer ato në një vepër arti, ndërsa duke zgjedhur si formë transporti një biçikletë përfiton një përvojë unike të skijimit.

Programi është gjithashtu i hapur për banorët, të cilët mund të zgjedhin një qira pa pagesë në këmbim të ndihmës për nxjerrjen e mbeturinave të peshkimit jashtë ujit, ose një drekë vegjetariane pa pagesë pas vullnetarizmit në një fermë urbane.

Duke nxitur zgjedhje miqësore me mjedisin, CopenPay synon të mbushë hendekun midis dëshirës së njerëzve për të vepruar në mënyrë të qëndrueshme dhe sjelljes së tyre aktuale.

Për herë të parë, nga 15 korriku deri në 11 gusht 2024, CopenPay aktualisht liston 24 atraksione pjesëmarrëse. Në varësi të mënyrës se si pritet iniciativa, Visit Copenhagen planifikon ta prezantojë atë si një program gjatë gjithë vitit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *