Subscribe

Qeveria shqiptare ka vendosur për herë të parë një fond prej 500 milionë lekësh që synon rritjen e sasisë së grurit të prodhuar në vend.

 

Përmes kësaj mase, kultivuesit e grurit me sipërfaqe mbi nje hektare, që janë edhe prodhuesit kryesor që dalin në treg, do të përfitojnë një mbështetje prej 30 000 mijë lekë per ha.

 

 

FRIDA KRIFCA 

MINISTRE E BUJQESISE DHE ZHVILLIMIT RURAL

 

Me këtë skemë mbështetje synojmë të dyfishojmë prodhimin e grurit në vend që prodhohet për tregtim nga 60 mijë tonë në 120 mijë tonë. Të treja këto masa të marra së bashku, mbështetja me naftë, skema e veçantë për rritjen e sipërfaqes së mbjellë me grurë dhe angazhimi për funksionimin e lirë të tregut të furnizimit me grurë në vendet e Ballkanit te Hapur forcojmë ndjeshëm rezistencën e vendit ndaj cdo goditje të zinxhirit furnizues me grurë si pasojë e luftës

 

Për çdo punonjës të administratës që dhuron gjak për fëmijët talasemik do të ketë lehtësira për ditët e pushimit.

 

OGERTA MANASTIRLIU – MINISTRE E SHENDETESISE

ata dhurues që do të jenë pjesë e rrjetit të dhuruesve të cilët do të dhurojnë gjakun minimalisht tre herë ne vit do të kenë mundësi gjithashtu që sipas një kalendari të përcaktuar nga Ministritë respektive, Ministria e Brendshme, Ministria e Mbrotjes, të kenë mundësi që të mundet që të pushojnë në shtëpitë e pushimit të ministrive respektive 7 ditë përgjatë një kalendari i cili do të organizohet nga institucionet që do të merren me këtë veprimtari

 

Në mbledhjen e këshillit të ministave u miratua gjitahshtu dhe vendimi për miratimin e marrëveshjes mes qeverisë shqiptare dhe mekanizmit dnërkomëbtar të mbrojtjes civile.

 

Ndërkohë ministrja Kushi njoftoi se në shkolla këtë vit shkollor do të shtohen 70 oficerë sigurie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.