Ndoshta do të habiteni se çfarë mund të tregojnë disa veprime apo shenja të vogla që shfaqni në përditshmëri për inteligjencën tuaj:

 

Fakti që pranoni se ka shumë gjëra që nuk dini: Ju mund të mendoni se duke pretenduar se dini çdo gjë, edhe kur nuk është e vërtetë, ju bën të dukeni më të zgjuar. Por në realitet, njerëzit që nuk kanë frikë të jenë vetëkritikë kanë tendencë të jenë më të lumtur.

 

Njerëzit inteligjentë pranojnë mangësitë e tyre dhe kuptojnë se ka gjithmonë më shumë që mund të mësojnë.

 

Jeni shumë kureshtarë: Meqenëse të dish se ke më shumë për të mësuar, do të thotë që je i zgjuar, rrjedhimisht kërkon të mësosh më shumë. Një studim në Revistën e Dallimeve Individuale zbuloi se njerëzit që fituan më shumë pikë në testet e inteligjencës ishin ata me kureshtarë.

 

Njerëzit inteligjentë kanë tendencë të jenë kureshtarë jo vetëm për kuriozitete të përditshme, por edhe për “pyetjet e mëdha”, duke menduar për tema filozofike si kuptimi i jetës dhe i universit.

 

Plotësoni gjithmonë fjalinë e njerëzve të tjerë: Mos u shqetësoni, nuk është aq e mërzitshme sa duket. Nëse mund të vlerësosh se çfarë thonë njerëzit, ose se si ndihen ata, kjo është një shenjë e sigurt që je emocionalisht inteligjent. Të qënurit telepatikë  në lidhje me emocionet e njerëzve të tjerë ju lejon të shihni botën nga pikëpamja e të tjerëve.

 

Njerëzit që mund të lidhen me të tjerët dhe të kuptojnë se si ndjehen, priren të jenë të hapur për të takuar njerëz të rinj dhe për të përjetuar gjëra të reja, të gjitha që kanë efekte pozitive në inteligjencën e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *