Institucionet e shkences e kultures ne Shqiperi, Kosove dhe Maqedonine e Veriut behen bashke per te vene ne dukje vlerat kombetare te Ushtrise Çlirimtare te Kosoves.

 

Drejtuesit e ketyre institucioneve kane nenshkruar nje deklarate te perbashket per t’i shprehur mirenjohjen UCK-se ne luften per pavaresine e popullit te Kosoves.

 

Kjo deklarate e institucioneve te shkences e kultures qe perfshijne ne to intelektuale te fushave te ndryshme vjen ne momentin kur ish drejtues te larte te UCK-se sot jane nen akuze nga Gjykata e Hages.

 

Ne deklarate theksohet se ne Luften Çlirimtare u misherua rezistenca kunder shtypjes dhe mizorise njeshekullore, dhe shpetimi i qenies etnike shqiptare nga shfarosja.

 

Me tej theksohet se zhvillimet  e luftes paten monitorimin e gjithanshem nderkombetar dhe se deri me tani Gjykata e Hages nuk ka vertetuar asnje nga akuzat.

 

Ky qendrim nuk do te mbetet vetem ne nenshkrimin e nje deklarate, por do te pasohet nga nje konference nder rajonale me intelektualet nga Shqiperia, Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *