Gjatë qëndrimit të tij dyditor  në Nju jork, ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj ka udhëtuar në Ëashington ku do të ketë një sërë takimesh me kongresmenë dhe zyrtarë të lartë të Departamentit të Shtetit. Temë kryesore e këtyre takimeve do të jetë bashkëpunimi i mëtejshëm dhe marrëdhëniet e mira të Kosovës me ShBA-në.

 

Po ashtu, kryediplomati kosovar do të marrë pjesë edhe në mbledhjen vjetore të ministrave të Jashtëm të koalicionit anti-ISIS, si dhe do të mbajë ligjeratë në Atlantic Council.

 

Gjatë qëndrimit dyditor në Nju Jork, Hoxhaj pati në fokus lobimin për njohje ku ka takuar një sërë përfaqësuesish të vendeve jo-njohëse të CARICOM-it, Azisë dhe Afrikës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *