Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar fosile “mahnitëse” mijëra vjeçare në një shtrat lumi në Kinë.

 

Fosilet vlerësohen të jenë rreth 518 milionë vjet të vjetra dhe janë veçanërisht të pazakonta pasi indet e trupit të shumë krijesave, duke përfshirë lëkurën, sytë dhe organet e brendshme, janë të ruajtura mirë.

 

Paleontologët i kanë quajtur gjetjet “mendje-lulëzuarat” – veçanërisht për shkak se më shumë se gjysma e fosileve janë specie të pazbuluara më parë.

 

Fosilet, të njohura si biota Qingjiang, u mblodhën pranë lumit Danshui në provincën Hubei.

 

Më shumë se 20.000 mostra u mblodhën dhe gjithsej 4,351 janë analizuar deri tani, duke përfshirë krimbat, kandil deti, anemonet e detit dhe algat.

 

Ata do të bëhen një “burim shumë i rëndësishëm në studimin e origjinës së hershme të krijesave”, tha një nga drejtuesit e terrenit, Prof Xingliang Zhang nga Universiteti Veriperëndimor i Kinës, për BBC.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *