Thembrat e plasaritura janë një shqetësim për shumë femra, sidomos gjatë verës. Megjithatë, nuk është vetëm një problem estetik. Më poshtë do të gjeni disa zgjidhje të thjeshta që do t’ju ndihmojnë me këtë problem.

 

Shmangni ekspozimin e tepërt ndaj elementëve që shkatërrojnë lagështinë e tyre

Vajrat natyralë të trupit mund të hiqen nga lëkura përmes ekspozimit të tepërt ndaj elementëve të tillë si erërat e forta, lagështia e ulët, nxehtësia, dielli dhe sapunët. Mbuloni dhe mbroni këmbët tuaja nga dielli me një sasi të vogël kremi kundër diellit. Zëvendësoni sapunin me një pastrues tjetër.

 

Dieta

Zgjedhja e ushqimit të duhur jo vetëm që mund të ndihmojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme, por gjithashtu mund të luajë një rol në rritjen e aftësisë së lëkurës për të mbajtur lagështinë. Pra, ushqimet që janë të pasura me acide yndyrore esenciale si toni, salmoni, arrat, avokadot dhe vaji i ullirit duhet të përfshihen në dietën tuaj.

 

Trajtoni këmbët

Zhytni këmbët në një banjë relaksuese me vajra esencialë për qetësi, relaksim dhe hidratim.

 

Eksfolioni

Në këtë mënyrë, lëkura do të jetë më e butë. Bëjeni këtë gjë vetëm një herë në javë ose një herë në çdo dy javë.

 

Ecni vetëm në sipërfaqe të lëmuara

Mos harroni të bëni kujdes kur ecni zbathur, pasi mund të përkeqësojë problemin e thembrave tuaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *