Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve ka gjobitur me 100 mijë lekë krerët e bashkive që kanë përdorur faqe zyrtare në rrjete sociale të institucioneve që drejtojnë për të bërë fushatë elektorale.

 

Fillimisht, gjoba u propozua të ishte 300 mijë lekë nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, por KAS e ka ulur shifrën.

 

15 krerë bashkishë kanë përdorur faqet zyrtare në rrjetin social Facebook për të shpërndarë materiale propagandistike dhe njoftime për evente që lidhen me fushatën elektorale. Sipas autoriteteve përkatëse këto veprime bien ndesh me Kodin Zgjedhor.

 

Lista e krerëve të bashkive të gjobitur nga KAS:

 

Andi Salla – Kryetar i Bashksë Cërrik

 

Armando Subashi – Kryetar i Bashkisë Fier

 

Arif Tafani – Kryetar i Bashkisë Belsh

 

Redjan Krali – Kryetar i Bashkisë Kavajë

 

Gledian Llatja – Kryetar i Bashkisë Elbasan

 

Erion Isai – Kryetar i Bashkisë Kolonjë

 

Safet Gjici – Kryetar i Bashkisë Kukës

 

Pjerin Ndreu – Kryetar i Bashkisë Lezhë

 

Klement Ndoni – Kryetar i Bashkisë Këlcyrë

 

Majlinda Bufi – Kryetare e Bashkisë Roskovec

 

Eriselda Sefa – Kryetare e Bashkisë Lushnjë

 

Nuri Belba – Kryetar i Bashkisë Përrenjas

 

Pali Kolevski – Kryetar i Bashkisë Pustec

 

Qerim Ismailaj – Kryetar i Bashkisë Mallakastër

 

Elton Arbana – Kryetar i Bashkisë Shijak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *