Vijojnë zjarret në ditën e shtatë në zonën e Karaburunit, e cila edhe këtë të hënë është në flakë.  Edhe pse është punuar për shuarjen e flakëve me mjete rrethanore apo dhe me anë të helikopterit me ujë ditën e djeshme, situata vijon të jetë e njëjtë.

 

Këtë të hënë janë nisur në drejtim të malit të Karaburunit 30 forca të ushtrisë nga reparti  i Poshnjës në Berat, ndërkohë dhe 10 punonjës të ADZM. Shqetësim mbetet dhe era, e cila i favorizon flakët.

 

Ditën e djeshme u bë i mundur neutralizimi i zjarrit afër banesave të fshatit Dukat i Ri, ndërkohë që sot në lartësinë e malit të Karaburunit, ku flakët janë preznte është e pamundur të ndërhyet nga terreni, ndaj kërkohet ndërhyrja nga ajri.

 

Ndërkaq situata në rrethin e Vlorës vijon të jetë e ngarkuar. Zjarri mbi fshatin Tragjas edhe pse është aktiv, nuk rrezikon banesa, por vetëm shkurre dhe pemë. Po ashtu dhe në  fshatin Kuç sipërfaqe të mëdha me shkurre vijojnë të digjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *