Komisioni i pavarur i kualifikimit konfirmoi ne detyre gjyqtarin e apelit të krimeve të rënda, Dhimitër Lara.

Gjyqtarit nuk iu gjetën shkelje në asnjë prej tre kritereve të rivlerësimit, në atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe aftësive profesionale.

Një nga dosjet më të bujshme që ka gjykuar Lara ishte ajo e “hakmarrjes për drejtësi”.

Gjatë progresit të vetingut, për gjyqtarin kishte 5 denoncime, 2 prej të cilave ishin pikërisht nga anëtarët e kësaj dosjeje.

Denoncimet lidheshin për dyshime të aferave korruptive të gjyqtarin Lara në dhënien e vendimit, por komisioni citoj se nuk është gjetur asnjë shkelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.