Nga gjatësia e gishtit deri te fuqia e kapjes së tyre, duart tona mund të tregojnë faktorët e rrezikut për një numër sëmundjesh të habitshme. Këto shenja mund t’i dalloni dhe vetë e më pas të konsultoheni me një mjek, nëse çështja bëhet serioze. Hidhini një sy dhe shihni nëse keni këto probleme tek vetja:

 

Ngjyra e kutikulave ose e vetë thoit: Probleme veshkën: Mjekët indianë studiuan 100 pacientë me sëmundje kronike të veshkave, ata gjetën se 36 për qind kishin ngjyrën e  thonjve ndryshe nga normalja. Gjendja e thonjve mund të shkaktohet nga një përqendrim në rritje i hormoneve të caktuara dhe anemi kronike, të dy tiparet e sëmundjes kronike të veshkave.

 

Problemi me qarkullimin e gjakut: Mpirja e gishtave në dorën e djathtë mund të jetë simptomë e hernies, por edhe shenjë e sëmundjeve kardiovaskulare.

 

Diabeti: Pickimi i cili fillon në shputa dhe përhapet në drejtim të duarve mund të jetë shenjë e diabetit. Shkaktari është qarkullimi i gjakut i cili përçohet deri te dëmtimi i përfundimeve nervore.

 

Fuqia që ndjeni në duar: Një shtrëngim i dobët në duart tuaja parashikon një rrezik më të lartë të atakut në zemër ose goditje në tru dhe shanseve më të ulëta për mbijetesë, sipas një studimi të ri të Lancet prej gati 140,000 të rriturish në 17 vende. Forca e grushtit ishte një parashikues më i mirë i vdekjes sesa presioni i gjakut.

 

Probleme me kurrizin: Dëmtimi i kurrizit shkakton probleme me rrugët nervore, gjë që rezulton me simptoma të cilat shfaqen në duar. Ky problem mund të zgjidhet me forcimin e muskujve të shpinës nëpërmjet jogës apo notit. Provoni që të mos qëndroni shumë në pozicionin ulur./ Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *