Deputeti socialist Erion Braçe, nuk i ka kursyer ironitë në fjalën e mbajtur në seancën e kësaj të enjte në Kuvend

 

Braçe thekson se ai është akuzuar si populist, dhe shton me nota ironike se me këto qëndrime të tij mërziti dhe kolegët socialist Pandeli Majko dhe Antoneta Dhima, duke ndarë njerëzit e zakonshëm nga elita e bujqësisë.

 

 

“Kam bërë populistin kaq kohë, kam mërzitur edhe Netën edhe Pandin. Ngrita popullin e bujqësisë nga kokëulur, lart duke ulur elitat e punonjësve. Tani do bëhem realist. Deputeti ka qëllim votën e drejtë dhe të palekë, fillon me jemi mirë. Bujqësia po rritet realisht.

Kjo nuk është normale, është e jashtëzakonshme. Si ofertë prodhimi ne po rritemi. Kjo nuk ka ndodhur më parë. U rrit qiraja e tokës, e punimit të tokës, e fidanëve, kostoja e vaditjes, u rrit kostoja dhe u rritën të gjitha.

Hëngrën edhe lopët njëherë si në Nazar, në Lift. Numri është rritur, gëzojnë që janë pa shoqet. është e jashtëzakonshme që janë rritur, çmimet janë rritur, tek bujku jo, por tek tregtari. Tregëtari është shpirti i kapitalizimit, bujku është popull, populist”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.