Facebook shpesh është dhe një ndër rrjetet më të përdoruru për informim, pavarësisht se aty mund të kete dhe shumë material që nuk janë të saktë.

 

Njerëzit e moshuar janë dhe perdonat të cilët janë të destinuar të shpërndajnë sa më shumë lajme të rreme. Sipas një studimi të publikuar në revistën “Science”, përdoruesit amerikanë të këtij rrjeti social që e kanë kaluar moshën 65-vjeçare kanë shpërndarë gati shtatë herë më shumë lajme të rreme në Facebook sesa personat e moshës 18 deri 29-vjeçare.

 

Autorët e këtij studimi e analizuan historinë e llogarive të 1750 amerikanëve të moshës madhore, përfshirë lajmet e shpërndara nga publikuesit e rremë. Personat e moshës mbi 65-vjeçare kanë shpërndarë dy herë më shumë lajme të rreme sesa personat që bëjnë pjesë në grupin e dytë të personave të rritur.

 

“Përderisa gjenerata më e madhe në Amerikë është duke hyrë në moshën e pensionimit në kohën e ndryshimeve teknologjike, është e mundur që personat e moshës mbi 60-vjeçare të kenë mungesë të njohurive për mediet digjitale për ta përcaktuar saktësinë dhe besueshmërinë e lajmeve që publikohen në internet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *