Nëse udhëtoni drejt Greqisë apo Italisë, janë disa kushte që duhen plotësuar paraprakisht.

 

Aeroporti “Nënë Tereza”, përmes një reagimi në “Facebook”, risolli në vëmendje se çfarë kërkojnë shtetet fqinje për udhëtarët, duke përfshirë testin negativ apo edhe certifikatën e vaksinimit.

 

“Në vëmendje të pasagjerëve që udhëtojnë nga Tirana International Airport drejt Italisë🇮🇹 dhe Greqisë🇬🇷,  ju rikujtojmë që është i detyrueshëm të plotësohet dhe printohet formulari PLF 24 orë para udhëtimit.

📍Në rast se ky formular nuk plotësohet brenda këtij afati, nuk udhëtoni dot.

📍Linku për formularin drejtë Italisë: https://app.euplf.eu/

📍Linku për formularin drejtë Greqisë: https://en.aegeanair.com/passenger-locator-form/

📍🇮🇹 Gjithashtu ju rikujtojme se për të udhëtuar drejt Italisë duhet të:

– Paraqitni rezultatin testit PCR 72 orë para nisjes ose testin antigjenik të 48 orëve të fundit, kjo vlen dhe për pasagjerët që janë të vaksinuar.

📍🇬🇷 Për të gjithë pasagjerët që udhëtojnë në Greqi kërkohet një nga këto kritere:

  1. Test COVID, ose

  2. Një dëshmi që personi e ka kaluar ose

  3. çertifikata e vaksininimit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *