Lëvizja Vetëvendosje nuk është një zgjidhje e mirë për Kosovën. Kryetari i dorëhequr i Lidhjes Demokratike, Isa Mustafa, tha se një parti populiste nuk i përshtatet një vendi demokratik.

 

ISA MUSTAFA

ISH KRYETARI I LDK-SË

 

“Për mua çdo rezultat që është rezultat populist, në çdo vend, edhe përpara në regjimet e tjera, edhe tani në demokracinë evropiane nuk është treguar në asnjë rast i mirë dhe i dobishëm për asnjë vend. Gjithsesi edhe për këtë rezultat, mendoj që asnjë herë politikat populliste të asnjë vendi demokratik nuk i kanë shërbyer..”

 

Edhe pse Vetëvendosja pati një fitore të madhe, Mustafa deklaroi se vendimi për të prishur koalicionin me atë parti ishte i duhuri.

 

“Nuk besoj që kemi bërë gabim si LDK që kemi prish koalicionin me VV-në, sepse kemi bërë shumë mirë dhe e kemi bërë për të ruajtur marrëdhëniet strategjike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe për ta ruajtur dinjitetin e partisë tonë.”

 

Lidhja Demokratike e Kosovës ne zgjedhjet e parakohshme u rendit e treta, me vetëm 13 për qind të votave. Një ditë pas shpalljes së rezultateve kreu i LDK-se njoftoi se do të dorëhiqej nga posti.

 

TITRA

ISA MUSTAFA: FITUAN POPULISTET

 

“NUK BEME GABIM QE PRISHEM KOALICIONIN ME ALBIN KURTIN”

Leave a Reply

Your email address will not be published.