Subscribe

Situata me Covid është zbutur në vendin tonë, por tashmë në qarkullim është gripi. Mjekët thonë se mungesa e virusit të gripit gjatë pandemisë mund të shkaktojë një numër të lartë të infektuarish.

 

PËLLUMB PIPERO

MJEKU INFEKSIONIST

 

“Ka shumë të dhëna që këtë vit që varaianti qarkullues i influesnces stinore AH3N2, i cili ka qarkulluar para 3 vitesh. Ky viti mund të ketë një grip më të ashpër se vitet e tjera. Jemi ende ne pandemic dhe masat që janë marër në kuadër të saj vlejnë shumë edhe për masat që marrim kundër epidemisë së gripit stinor.”

 

Ndërkohë, ekspertët rekomandojnë që kategoritë e riskuara të marrin vaksinën e gripit.

 

PËLLUMB PIPERO

MJEKU INFEKSIONIST

 

“Masa kryesore parandaluese që vlen shumë për këtë vit është vaksinimi ndakj gripit. Fasha e popullatës më e rrezikuar nga gripi stinor janë fëmijët 1-6 vjeç, gratë shtatëzana, të sëmurët kronikë dhe moshat mbi 65 vjeç. Janë fashat që do ta këshilloja më shumë që të vaksinohet këtë vit.”

 

Ministria e Shëndetësisë ka bërë  me dije se deri më tani janë kryer rreth 83 mijë vaksinime kundër gripit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *