Një burrë është dënuar për herë të parë në Angli për dërgimin e fotove intime. Nicholas Hawkes, 39 vjeç, nga Basildon në Essex, u burgos për 66 javë në Gjykatën e Kurorës Southend sot pasi ai dërgoi foto të pakërkuara të penisit të tij në ereksion një vajze 15-vjeçare dhe një gruaje më 9 shkurt. Viktima më e vjetër mori fotografitë nëpërmjet WhatsApp dhe raportoi Hawkes në polici të njëjtën ditë.

Dërgimi i pamjeve të tilla u bë vepër penale në Angli me miratimin e Aktit të Sigurisë në internet më 31 janar. Vepra mbulon dërgimin e një imazhi seksual të pakërkuar te njerëzit përmes mediave sociale, aplikacioneve për takime, mesazheve me tekst ose shërbimeve të shkëmbimit të të dhënave si Bluetooth dhe AirDrop.

Viktimat e “ngacmimeve kibernetike”, marrin anonimitetin e përjetshëm që nga momenti kur raportojnë veprën. Hawkes më parë pranoi dy akuza për dërgimin e një fotografie ose filmi të organeve gjenitale për të shkaktuar alarm, shqetësim ose poshtërim, në Gjykatën e Magjistraturës në Southend.

Ai ishte tashmë një dhunues seksual i regjistruar dhe do të jetë deri në nëntor 2033, pasi ishte dënuar vitin e kaluar për aktivitet seksual me një fëmijë nën 16 vjeç dhe ekspozim, për të cilin mori edhe një urdhër komuniteti. Të martën ai u deklarua fajtor për shkelje të rendit dhe shkelje të një dënimi me kusht për një tjetër vepër seksuale.

Policia e Essex tha se Hawkes duhet gjithashtu të respektojë një urdhër ndalimi 10-vjeçar dhe do t’i nënshtrohet një urdhri 15-vjeçar për parandalimin e dëmtimit seksual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *