Houthët pretenduan sot, 23 qershor, se forcat jemenase filluan sulme ndaj dy anijeve në Detin e Kuq dhe Oqeanin Indian .

“Anija e parë, Transworld Navigator, u sulmua në Detin e Kuq nga një anije sipërfaqësore pa pilot që rezultoi në një goditje të drejtpërdrejtë në anije”, tha zëdhënësi ushtarak Houthi, Yahya Sarea.

Anija e dytë, Stolt Sequoia, ishte shënjestruar në Oqeanin Indian nga raketat e lundrimit, shtoi ai.

Është e paqartë se kur ndodhën sulmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *