Në vend që të shkoni direkt për çaj me mjaltë, mund të hapni një kavanoz me turshi.

Dr. Linda Yancey , specialiste e sëmundjeve infektive në Memorial Hermann Health System në Hjuston, Teksas, tregoi pse ngrënia e turshive ose pirja e lëngut të turshive mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së fytit.

Mund të tingëlloj çuditshëm të përdorni turshitë si një ilaç kundër dhimbjes së fytit, por gjithçka varet nga vetitë e shëllirës së turshive.

Një shëllirë e thjeshtë turshish, me ujë të kripur përbëhet nga afërsisht 3,5% kripë , ndërsa kripa përbën rreth 0,4% të peshës së trupit – kështu që raporti sigurisht që ndjek.

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e përsosur për lehtësimin e dhimbjeve të fytit, Yancey rekomandon të zgjidhni të kripurat në vend të ëmbëlsirave.

Sa i përket asaj se sa turshi duhet të konsumohen për të ndjerë efektin, nuk ka asnjë numër magjik.

“Është më shumë një ilaç në shtëpi sesa një ndërhyrje mjekësore, kështu që nuk ka rekomandime zyrtare,” tha Yancey, duke shpjeguar se është diçka me të cilën duhet të eksperimentoni për të gjetur sasinë e duhur për ju personalisht.

Megjithatë, është e rëndësishme të pranoni se sa kripë po konsumoni kur shkoni në këtë rrugë, pasi turshitë e tharta janë të njohura për përmbajtjen e lartë të natriumit me një segment mesatare që mban 33% të vlerës ditore për të rriturit.

Por Yancey pranoi se kjo nuk do të shërojë plotësisht dhimbjen tuaj të fytit.

“Kjo është një ndërhyrje e vogël dhe e përkohshme,” tha Yancey. “Do të sjellë një ulje të vogël të simptomave për rreth 10 deri në 15 minuta.”

/vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *