Pas Konferencës së Donatorëve në Bruksel mbajtur të hënën, kryeministri Edi Rama inspektoi nga afër punimet e fazës së parë të rindërtimit në Durrës, ku mundëson rikthimin e të prekurve nga tërmeti i 26 nëntorit në 1859 apartamente.

 

Ai ishte i shoqëruara nga zv.ministrja e Brendshme, Rovena Voda, e cila i tregonte se aktualisht po beheshin meremetimet e pallateve. Rama theksoi se pas miratimit të ligjit në Parlament do të sillen edhe punëtorë nga jashtë vendit.

 

Teksa shikonte nga afër punimet, kreu i qeverisë vuri re tejmbushjen e lokaleve. Në një moment, ai u ndal dhe përshëndeti qytetarët që ishin ulur në kafe, ndërsa iu është drejtuar tre djemëve të rinj që ishin ulur buzë rrugës që të çohen nga kafja e të punojnë, ndërsa tregonte pallatet që riparoheshin. Por, Rama është ndeshur me kundërpërgjigjen e njërit prej tyre, i cili i tha që ka mbaruar një shkollë.

 

Replikat me Ramës dhe të riut: 

 

Rama: Hë mo cuna, mirë e?

 

Djemtë: Mirë mo Edi, mirë

 

Rama: S’keni punë e?

 

Djemtë: Po pa punë

 

Rama: Po hajt pra puno këtu

 

Njëri nga djemtë: Ca në ndërtim?

 

Rama: Po ca do ti të punosh, do të punosh doganier?

 

Djali: Po kam mbaruar shkollën unë

 

Rama: A ke mbaruar shkollën ti, jurist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *