Gjysma e personave të shtruar në spitalin Infektiv me Covid-19 janë mosha të reja.

 

Ky fakt u bë publik gjatë konferences për shtyp të Komitetit Teknik,  nga Profesor Dhimiter Kraja.

 

 “Të shtruarit në spitalin infektiv janë grupmosha të ndryshme. 50 % janë mosha relativisht të reja, rreth 25 % janë forma të mesme dhe më shumë madje 50 dhe 55 % janë mosha të rritura, mosha e tretë që quhet dhe 8 % mosha e katërt. Situata e tyre nga ana shëndetësore është e tillë që janë forma të lehta, serioze ose me ndonjë ndërlikim ose në subjekte që rëndojnë në mënyrë patologjike situatën shëndetësore të rasteve. 30 % janë forma të rënda dhe forma kritike, ose me forma të rrezikshme kërcënuese për jetën”, tha prof. Kraja.

 

Komiteti teknik gjithashtu bëri të ditur se 95% e të shtruarve në spitalin Infektiv janë të pavaksinuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *