Gjykata e Apelit në Hagë ka dalë kundër vendimit për ekstradimin  e Arben Frrokut në Shqipëri, me argumentin se i rrezikohet jeta pasi dënimi është për arsye politike.

 

Arben Frroku është dënuar me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Apelit për Krime të Rënda për vrasjen e ish-kryekomisarit të Kombinatit Dritan Lamaj.

 

Avokati i Frrokut Tonin Prendi ka thënë se kërkesa e prokurorisë shqiptare është rrëzuar, dhe se Arben Frroku do të qëndrojë në Holandë. Sipas tij gjykata e Hagës ka arsyetuar se i rrezikohet jeta në Shqipëri, ndonëse ai thekson se akoma nuk e ka një vendimin per kete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *