Mëngjesin e kësaj të  shtune ka mbërritur në tokën japoneze skuadra e gjimnastikës që do të përfaqësojë Shqipërinë në lojërat olimpike tokio 2020.

 

Sportisti me origjinë ruse, por me shtetësi shqiptare, Matvei Petrov është i vetmi gjimnast që përfaqëson Shqipërinë në këtë disiplinë.

 

Ai është i pari që do të  performojë nga 9 sportistët kuqezi pasi gara për të  është  menjëherë pas ceremonisë hapëse në 24 korrik.

 

Ndërkaq, është nisur nga tirana dhe ekipi i Xhudos me Indrit Çullhaj, pasi ndeshja është në 25 korrik.

 

Lojërat olimpike ndezin motorët në 24 korrik dhe përfundojnë në 8 gusht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *