Që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës, më shumë se 5,7 milionë ukrainas kanë ikur në BE, sipas një përditësimi nga agjencia e kontrollit kufitar të BE-së, Frontex.

 

Ndërkohë, rreth 2,8 milionë ukrainas janë kthyer në Ukrainë nga BE, me numrin që është kthyer në një nivel të qëndrueshëm javët e fundit.

 

 

Megjithatë, periudha midis 8 dhe 14 qershorit pa më shumë ukrainas që hynë në BE (237 050) sesa u kthyen në vendin e tyre të rrethuar (236 532).

 

“Kufijtë rumunë dhe polakë vazhdojnë të përjetojnë pjesën më të madhe të presionit”, sipas përditësimit.

 

Të dy vendet po luajnë gjithashtu një rol vendimtar në transportin e grurit ukrainas përmes rrugëve tokësore që çojnë në bllokime trafiku deri në 20 kilometra deri në kufi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *